Smoothie
“American Dream”

Smoothie-urile sunt din ce în ce mai populare prin rândul adepților de stil de viață sănătos. Ușor de preparat, fără a petrece timp îndelungat în bucătărie au făcut ca smoothie-urile sa devină o masă principală în special în zona de mic dejun.

 

Unele Smoothie-uri sunt pline de fructe și legume. În timp ce altele sunt o sursă perfect echilibrată de proteine cu carbohidrați.

 

Ce sunt Smoothie-urile?

Smoothie-urile sunt băuturi consistente, cremoase, de obicei făcute din amestec de fructe, legume, iaurt, oleaginoase (nuci, caju, migdale etc), bautură vegetală, semințe de diferite feluri.

 

Cel mai simplu smoothie poate fi făcut din doua ingrediente esențiale: o bază și un lichid. De acolo se pot face combinații după bunul plac. Pentru o senzație de milkshake puteți introduce produse congelate și/sau gheață și asta va oferi organismului senzația plăcută de rece și fresh.

 

Pentru acest prim episod din seria Optimize your Nutrition am ales sa preparam un smoothie pe care l-am intitulat “American Dream” și va propunem să-l introduceți în zona de mic dejun.

 

Pasta de arahide, vedeta acestui smoothie este unul din cele mai consumate alimente și este o sursă de grăsimi mononesaturate deci merită inclus în alimentația noastră cât mai des.

 

Deși o portie de 25 de grame de unt de arahide are aproximativ 150 kilocalorii, beneficiile sunt mult mai importante: 2 grame de fibre, 8 grame de proteine, 3 mg de vitamina E, 200 mg de potasiu, 49 mg de magneziu și 0,17 mg de vitamina B6.

 

În combinație cu banană, iaurt grecesc de băut, pudră proteică și fulgi de ovăz integral, avem un mic dejun hrănitor sau o gustare proteică, ce ne va ține departe de senzația de foame.

 

Ingrediente:

  • 25 g unt arahide fara zahar sau ulei adaugat
  • 20 g fulgi de ovaz integral
  • 20 g pudra proteica
  • 1 banana mica
  • 250 ml iaurt de baut grecesc 2% grasimi

Tot ce ai de facut este sa pui toate ingredientele și să le amesteci pentru 1 minut la viteză medie cu ajutorul blender-ului ZASS din gama premium Proline. Poți prepara smoothie-uri delicioase, aparatul având o funcție specială pentru acest tip de rețete. Rezultatul poate fi un preparat fin, cremos sau poate conține bucăți de gheață zdrobite pentru a te putea bucura de o băutură gustoasă și răcoritoare. Blender-ul ZASS Proline este ideal pentru prepararea băuturilor din fructe și de fitness, milkshake-uri, cocktail-uri, supe, sosuri și alimente pentru copii. Poți achiziționa aici blender-ul ZASS aplicând codul de reducere OPTIMIZE10. 

Indicații nutriționale

  • 552 kcal
  • 47,4 g proteine
  • 50,7 g carbohitrați
  • 19 g grăsimi

Concluzie

Smoothie-urile pot acoperi orice preferință alimentară. Sunt sănătoase, pline de nutrienți de calitate. Pot fi folosite în procesele de slăbire, în cele de creștere de masă musculară dar și în menținere.

 

Recomandări și precauții

Unele smoothie preparate din fructe ar putea fi interzise persoanelor ce au probleme cardiovasculare și se recomandă cu acordul medicului dietetician pentru a vă ajuta să ajusteze cantitățile astfel încât să vă bucurați de această sursă nutrițională sub cea mai sigura formă.

 

Poftă mare!

 

Vezi episodul detaliat aici: https://youtu.be/iRDSW7SGNTo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *