Aparatul de vidat
Vidarea previne degradarea. Evită risipa, formează-ți obiceiuri sănătoase!
Informarea corectă referitor la metodele de conservare a alimentelor este un element important care ajută la evitarea risipei de hrană. Aerul este inamicul prospețimii și cauza primară a degradării alimentelor păstrate în cămară, frigider sau congelator. Metodele clasice de depozitare păstrează contactul cu aerul ceea ce conduce în timp la pierderea gustului și a calităților nutiționale ale alimentelor.
Ambalarea în vid reprezintă o metodă eficientă de a proteja și păstra alimentele în siguranță pentru mai mult timp, folosind aparate de vidat și accesorii aferente procesului de vidare: caserole, pungi și role speciale pentru vidare.
Aparatele de vidat extrag aerul și umiditatea din jurul alimentelor introduse în caserole, pungi, sau role de vidare, creând un mediu propice conservării alimentelor. Îndepărtarea aerului înseamnă încetinirea procesului de dezvoltare a bacteriilor care determină degradarea alimentelor. Ingredientele își vor păstra calitățile nutritive un timp mai îndelungat.
Consumabilele pentru vidare
– de tip caserole facilitează păstrarea alimentelor refrigerate și consumarea în timp util a conținutului, capacul fiind dotat cu un dispozitiv de setare a datei la care a fost conservat
– de tip role și pungi gofrate sunt ambalaje special concepute pentru ca aparatele de vidat să videze corect, având o textură specială, o parte netedă și cealaltă gofrată (embosată), fapt care facilitează vidarea. Acest tip special de ambalaje reprezintă o caracteristică esențială fară de care aparatul nu ar putea face corect vidarea.
Pentru o siguranță alimentară suplimentară, alege gama de vidare ZASS!
Păstrează gustul prospețimii, amabalează în vid!
Formează-ți un obicei de consum prin care să eviți risipa și să păstrezi alimentele în siguranță pentru mai mult timp.
De ce să videzi alimentele?
– Salvezi hrana: vidate, fructele, legumele, verdețurile, ciupercile și semințele își păstrează gustul, aroma inițială și nutrienții; carnea își menține savoarea; brânzeturile își păstrează gradul de maturare
– Salvezi timp: petreci mai puțin timp la cumpărături, păstrezi alimentele proaspete mai mult timp
– Salvezi bani: păstrezi ceea ce ți-a rămas, proaspăt și delicios
– Salvezi spațiu: alimentele vidate ocupă mai puțin spațiu în cămară, frigider sau congelator