Nutriție

Evaluarea nutrițională este primul pas în construirea planului alimentar. Pentru a asigura succesul, evaluarea cuprinde următoarele: 

Jurnal alimentar – pentru a realiza orice fel de schimbare este important să conștientizăm comportamentele și alegerile alimentare. Prin monitorizarea alimentației timp de 5-7 zile adunăm informații esențiale în construirea cât mai precisă a planului alimentar. Se completează înainte de vizita la centru. 

 

Anamneza – reprezintă un set de întrebări menit să ofere specialistului informații despre istoricul medical precum și starea actuală de sănătate. Se completează înainte de vizita la centru. 

 

Măsurare RMR – folosind calorimetria indirectă, cea mai precisă metoda de măsurare a consumului de energie în stare de repaus (RMR), putem construi planul alimentar cu precizie. Formulele de calcul standard pot avea marje de eroare destul de mari, mai ales atunci când avem de a face cu afecțiuni medicale. Dispozitivul folosit este Fitmate Pro, un aparat performant care pe lângă calcularea consumului energetic are următoarele utilități:

  • Calcularea VO2Max (consumul maximal de oxigen în timpul efortului aerob de mare intensitate); 
  • Energia consumată în timpul efortului; 
  • Determinarea pragului anaerob (important în sporturile cu solicitare mare aerobă); 
  • Măsurarea ritmului cardiac;
  • Indice de masă corporală (IMC);

Măsurători antropometrice și circumferințe – pentru a urmări progresul, monitorizăm nu doar kilogramele eliminate ci și nivelul de hidratare, țesut adipos, densitatea osoasă, masa musculară, cu ajutorul cântarului de specialitate.

Împreună cu măsurătorile pe cântar, măsurarea circumferințelor în zone cheie (talie, șolduri, coapse, brațe) ajută în monitorizarea evoluției. 

Seminar educativ – educația stă la baza schimbărilor pe termen lung. Pentru a înțelege procesul, oferim o sesiune de 60-90 de minute în care prezentăm principiile ce stau la baza nutriției (metabolism, macronutrienți, hidratare, alegeri sănătoase, cum gătim) precum și detalierea abordării în planul pe care îl vom livra. La final, un document PDF cu o sinteza a seminarului este livrată prin email. 

În maximum 48 de ore lucrătoare veți primi planul personalizat.