Panini
-Faimosul Sanwich Italian-

Faimosul sandwich Italian, Panini. El este format dintr-o chifla sau paine umpluta cu diverse ingrediente, cum ar fi branza, mezeluri, legume si condimente.


Panini a devenit foarte popular in afara Italiei la sfarsitul secolului al XX-lea si de atunci a fost considerat un element de baza in bucataria multor tari.


Panini poate fi savurat ca un sandwich cald sau rece, iar posibilitatile de umplutura sunt infinite. Unele combinatii populare includ sunca si branza, curcan si affine, insa noi astazi am folosit urmatoarele ingrediente.

 

Panini cu mozzarella si legume la gratar:

⁃ ciabatta;
⁃ 1 zucchini sau dovlacel;
⁃ 1 vanata mica;
⁃ 2 felii cascaval (50 g) ;
⁃ 200 g mozzarella;
⁃ 4 lingurite pesto;


Se serveste cu legume proaspete si masline.

Valori nutritionale pentru o portie:

600 kcal, 31.5 g proteina, 64 g carbohidrati, 24.5 g grasimi.

 

Pentru inceput curatam dovlacelul si vanata, le taiem pe lung in felii subtiri, stropim cu ulei de masline si condimentam.

 

Le asezam pe grill-ul incalzit in prealabil si le coacem pe fiecare parte. Cand sunt gata le punem deoparte.


Noi astazi am folosit Grill și Panini ZASS® Model ZDG 10, aparatul ideal pentru a găti ușor și profesionist în orice bucătărie!


De la panini la fripturi din diverse cărnuri, pește, legume, burgeri, sandvișuri, poți avea preparatul dorit, prăjit de la ușor la bine făcut, perfect pentru gustul tău.
Aparatul este dotat cu două plăci detașabile tip gril, antiaderente, cu deschidere ajustabilă a plăcii superioare la 180º, permițând gătirea pe o suprafață totală de 34 × 23 cm x 2 plăci.


Cu 15 programe de gătire presetate, afișaj LED pentru timpul de gătire și termostat reglabil pentru controlul temperaturii de gătire, oferă posibilitatea de gătire controlată a preparatelor, pe o singură parte sau pe ambele părți, cu intensitate identică sau diferită pe fiecare din cele două suprafețele de gătire.

 

Intre timp taiem ciabatta pe jumatate, ungem cu pesto, adaugam felia de cascaval, legumele gatite la grill si mozzarella.


Asezam sandwich-urile in grill ul ZASS® si lasam sa se rumeneasca pentru 5 minute.

Aceste panini se servesc cu legume proaspete sau o salata de sezon.

 

Avem si o surpriza pentru tine- poti achizitiona aparatul cu discount, folosind codul de reducere OPTIMIZE10.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *