Dieta paleo

Dieta paleolitică sau „Paleo” urmărește să abordeze bolile secolului 21 prin revizuirea modului în care oamenii au mâncat în timpul erei paleolitice, cu peste 2 milioane de ani în urmă. Susținătorii Paleo afirmă că, deoarece genetica și anatomia noastră s-au schimbat foarte puțin de la epoca de piatră, ar trebui să mă alimenteze disponibile din acea perioadă pentru a promova o sănătate bună.

Obezitatea, bolile de inimă și diabetul: acestea sunt doar câteva dintre condițiile de sănătate pe care susținătorii dietei paleolitice învinuiesc stilul nostru de viață sedentar și modul nostru modern de a mânca, care este plin de zahăr, grăsimi și alimente procesate.

Beneficiile dietei paleo:

  • Promovează glicemia sănătoasă;
  • Scade presiune sanguină;
  • Ajută la gestionarea greutății;
  • Echilibrează nivelul colesterolului din sânge;
  • Promovează senzația de sațietate;
  • Scăderea mortalității de toate cauzele;
  • Reduce riscul apariției bolilor de inimă;
  • Crește energia.

Ce vei mânânca:

  • Carne;
  • Pește;
  • Ouă;
  • Leguminoase (conopidă, broccoli, varza de Bruxelles, cartofi dulci, dovleac, varză, spanac);
  • Fructe (mere, fructe de pădure, pepene, struguri, banane, citrice, piersici, prune);
  • Nuci, semințe, ierburi, condimente, grăsimi și uleiuri sănătoase.

Evită:

  • Alimentele procesate;
  • Zahărul procesat;
  • Sucurile;
  • Cerealele procesate;
  • Îndulcitorii artificiali;
  • Margarina și grăsimile hidrogenate.
 

De asemenea, beneficiați de mai multă vitamina A, C și E din alimentele dietei paleo. Acești nutrienți întărind astfel sistemul imunitar ajutând la prevenirea diferitelor boli.

Dieta paleo promovează echilibrul greutății corporale, alături de exercițiile fizice zilnice.

Înapoi la blog