CLINICĂ DE RECUPERARE MEDICALĂ ȘI ORTOPEDIE
ZONA FLOREASCA - BARBU VĂCĂRESCU
Echipă de terapeuți specializate în recuperarea medicală integrată, de la diagnostic la vindecare, cu responsabilitate , respect și implicare . Ne motivează reușita pacientului, prin urmarea directă de care beneficiază aceasta sunt sursa noastră de satisfacție.
Recuperarea medicală este esențială în cazul afecțiunilor neuro-musculo-scheletale de ordine cronică, traumatic sau post-operator, pentru redobândirea mobilității sau pentru corectarea posturii.
De ce noi?
La Optimize Body Center avem o echipă multidisciplinară de specialitate care integrează cele mai eficiente proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, terapie manuală, osteopatie, recuperare ortopedică, IASTM și nutriție în planuri de tratament personalizate individual în funcție de istoricul medical, afecțiune și stilul de viață al pacientului. Pentru că este foarte importantă recuperarea cât mai eficientă, suntem riguroși în respectarea corectitudinii protocoalelor medicale, cu multă considerație față de pacient și ritmul său, pentru atingerea obiectivului nostru comun - recuperarea medicală completă .
Ne dorim ca pacienții noștri să fie mereu informați despre fiecare etapă de tratament și despre progresul făcut, atât pentru înțelegerea procesului , cât și ca factor motivator . Prin urmare, când ne alegi, de fapt te asiguri că primești :
- O echipă de specialitate dedicată , cu experiență și rezultate deosebite în recuperarea medicală;
- Abordare holistică a afecțiunilor, cu focus pe rezultate și pe starea de bine a pacientului;
- Personalizare 100% a planurilor de tratament, continuitate cu același terapeut și intimitate pentru tratament, în ședințe 1:1;
- La cerereonarea oricărui serviciu sau pachet de servicii de la noi, beneficiezi de suport unui reprezentant OBC care poate răspunde întrebărilor , care poate prelua feedback-ul , sugestiile sau nevoile tale pentru ca serviciile de care beneficiezi să fie la înălțimea așteptărilor tale în orice moment. . Pentru că ne pasă!
- Aparatură modernă și performantă cu rezultate dovedite ;
- Tarife avantajoase și planuri de tratament cu discount;
- Majoritatea pacienților noștri vin prin recomandări de la pacienții curenți sau anteriori, prin urmare punem foarte mare accent pe calitatea tratamentelor și a serviciilor ;
- Veți avea alocat un reprezentant care se va asigura că toate informațiile necesare, inclusiv răspunsul prompt la întrebările și solicitările dumneavoastră;
- Spațiu larg de 350 mp, dedicat recuperării medicale și ortopediei;
- Acces ușor cu orice mijloc de transport și facilități de parcare gratuită ;
Echipa noastră de medici și terapeuți dedicați sunt rezultate dovedite în tratarea afecțiunilor articulare și musculo-scheletale, prin schema de tratament personalizat și folosirea aparaturii moderne de fizioterapie - TECAR, aparate cu ultrasunete, laser, curenți terapeutici, curent Trabert, electrostimulare TENS, magnetoterapie, electrostimulare cu indicații terapeutice specifice.
Fizioterapia
Fizioterapia este folosită cu succes în afecțiunile articulare, degenerative, neurologice, respiratorii, musculare sau musculo-scheletale și, destul de des, la sportivi pentru tratarea leziunilor sportive, dar și profilactic, pentru sportivi care vor să îmbunătățească aptitudinile și performanțele. Pe scurt, poate trata orice afecțiune de mușchi, nervi articulații sau poate să le legă.
Printre afecțiunile tratate cu ajutorul fizioterapiei, amintim:
-
- Afecțiuni reumatice degenerative cronice: spondiloză, coxartroză, gonartroză, artroza umărului, artroză periferică, osteofitoză calcaneană (pinten);
- Lombosciatică, discopatie, hernii de disc, protruzie discală, sciatică;
- Tulburări de postură - cifoză, scolioză, hiperlordoză;
- Reumatism inflamator cronic – artrită, spondiloză anchilozantă, poliatrită reumatoidă, artrită reactivă;
- Recuperare post-traumatică, post-imobilizare la pat, post-operator;
-
- Reumatismul țesutului moale (abarticular) – periartrită scapulo-humerală (PSH), periatrită coxo-femurală, tendinită, bursită, sindroame dureroase miofasciale și musculoligamentare;
- Sechele post-traumatice – după entorsă, luxație, fractură;
- Sechele neurologice – pareză, paralizie, sechele după accident vascular cerebral (AVC), hemipareza, hemiplegie, scleroză în plăci, boala Parkinson;
- Durere, crampă musculară, contractură;
- Nevralgie, cefalee, migrenă;
- Oboseală, stres, insomnie, agitație, depresie;
- Obezitate.
-
-
Câteva tipuri de aparate pe care le folosim în tratarea pacienților:
- Aparat terapie TECAR;
- Terapie laser punctiform;
- Curentul galvanic și galvanizarea;
- Curentul terapeutic de joasă frecvență, precum curenții diadinamici,
- Curent Trabert, stimulare electrică transcutanată nervoasă (electrostimulare sau electroterapie TENS);
- Curentul de medie frecvență sau curenții interferențiali;
- Curentul de înaltă frecvență, ultrasunete, ionoforeza;
- Magnetoterapie;
- Electrostimulare cu indicații terapeutice specifice;
Kinetoterapia
-
Kinetoterapia se concentrează în mod specific pe exerciții terapeutice. Aceasta implică exerciții de utilizare a unor mișcări și specifice pentru a avea forța, flexibilitatea, coordonarea și rezistența musculaturii pacientului.
Corectarea posturii constă în exerciții pentru întărirea musculaturii de bază, care joacă un rol cheie în susținerea posturii corecte. Postura corectă este aceea care vă conferă libertate de mișcare, fără dureri de spa și fără amorțeli neprevăzute ale membrelor sau orice alt tip de disconfort muscular sau la nivelul articulațiilor, ci ditrivă, să vă simțiți bine, liber și confortabil pe mulți zile.
-
Câteva obiective pe care le urmărim în recuperare sunt:
- Corectarea posturii și a aliniamentului corpului;
- Creșterea mobilității și stabilității articulare;
- Combaterea contracturilor musculare;
- Recuperarea, creșterea forței și rezistenței musculare;
- Reeducarea coordonării și echilibrului;
- Readaptarea organismului la efort;
- Reeducarea respiratorie;
- Reeducarea sensibilității;
- Reeducarea mersului;
Câteva exemple de afecțiuni, ce le tratăm prin kinetoterapie în cadrul Clinicii Optimize Body Center:
- Afecțiuni ale aparatului locomotor;
- Afecțiuni ortopedice sau traumatice (entorse, luxații, contuzii, fracturi, intervenții chirurgicale);
- Afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale (discopatii, lombosciatică);
- Tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, atitudini vicioase);
- Afecțiuni reumatismale sau degenerative (spondiloza cervicală, artroza – genunchi, șold, periartrită scapulo humerală)
- Boli ale aparatului cardio-vascular;
- Boli ale aparatului respirator;
- Boli neuropsihice – stres, anxietate, depresie;
- Boli metabolice – obezitate;
- Boli congenitale – distrofie neuro-musculară, luxație congenitala de șold, tetraplegie;
Terapia manuală
Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicală fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente în cazul multor afecțiuni. Este utilizat în tratarea unor probleme, precum durerile musculare și articulare, anxietate, stres, insomnie, creează circulația, dar și funcțiile neurologice.
Masajul terapeutic intervine direct asupra durerii, având un efect considerabil antialgic datorită faptului că relaxează musculatura. Cu ajutorul manevrelor de frământ, vibrații și fricțiuni, folosite în cadrul masajului terapeutic, circulația sângelui este stimulată, organismul putând furniza mai mult oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale.
De asemenea, după un masaj terapeutic general, vei putea observa cum amplitudinea și elasticitatea articulațiilor tale vor crește vizibilitatea. În plus, în timpul masajului terapeutic, este stimulată secreția endorfinelor, un hormon al „fericirii” care reduce starea de stres a organismului.
Drenajul limfatic manual
Drenajul limfatic poate fi efectuat cu ajutorul unui aparat sau prin terapie manuală. Drenajul limfatic manual are o eficacitate sporită, pentru că terapeutul poate drena inclusiv ganglionii. Aplicând o presiune ușoară în punctele în care se găsesc ganglionii limfatici, precum și pe traseul vaselor limfatice pentru drenare. Cu pregătire specială în acest domeniu, specialiști noștri pot efectua drenaje limfatice cu rezultate remarcabile în reducerea edemelor, creșterea producției de limfocite, stimularea sistemului imunitar la infecții, tonus crescut, relaxare generală a corpului.
Osteopatia
Osteopatia se concentrează pe diagnosticarea, tratamentul și prevenirea diferitelor tulburări ale sistemului musculo-scheletal. Specialiștii OBC folosesc o combinație de tehnici manuale, cum ar fi stretching, masajul și manipularea, pentru a stabili funcții musculare, articulații și a altor țesuturi din organism.
Osteopații iau în considerare, de asemenea, impactul acestor tulburări asupra sănătății generale a unei persoane și pot oferi sfaturi cu privire la dietă, exerciții fizice și modificări ale stilului de viață pentru a promova vindecarea. Osteopatia este o abordare holistică a medicinii care are ca scop restabilizarea echilibrului și dezvoltarea capacităților naturale a organismului de a se vindeca singur.
Osteopatia tratează:
- sistemul nervos (migrene, cefalee, nevralgii fasciale etc);
- sistem respirator (ORL, oftalmologie);
- sistemul cardio – vascular (palpitații, tulburări circulatorii ale membrelor inferioare);
- sistemul digestiv (aerofagie, meteorisme, dispepsie, gastrote și consecințele hiperacidității gastrice);
- sistemul locomotor (dureri ale coloanei vertebrale, restricții de mobilitate ale tuturor articulațiilor periferice, disfuncții ocluzale și temporo-mandibulare, tendinite);
- sistem neuro – vegetativ (anxietate, stări depresive, tulburări ale somnului);
- sechele post traumatice și chirurgicale (cicatrici, entorse, căzături).
Evaluarea articulației temporo-mandibulare
Prin această evaluare, specialistul va detecta anumite afecțiuni sau disfuncții, pentru îngrijirea va efectua un plan de tratament sau va îndruma pacientul să viziteze un ortodont sau stomatolog, dacă este necesar.
Evaluarea articulației Temporo-Mandibulară are scopul de a diagnostica și trata toate disfuncțiile nivelului aparatului dentar ce sunt în strânsă legătură cu postura întregului corp.
Afecțiuni abordate:
- cervicalgii;
- bruxism;
- hernii cervicale- lombare sau toracale;
- nevralgii;
- probleme de masticație;
- probleme de deglutiție;
- cracmente la nivel de articulație mandibulară;
- scolioze – cifoze – lordoze.