Cine spune că acest exercițiu este degeaba cu siguranță nu a executat corect. Vreau să vă ofer câteva secrete pentru a obține rezultatele dorite de la acest exercițiu.
- Nivel de dificultate
În primul rând acest exercițiu poate fi făcut de către oricine indiferent de nivelul de pregătire.
- Ai grijă la execuție
Nu poți trage de cap în momentul concentric (pe flexie). Trebuie să ții privirea la un punct fix în tavan. Bărbia depărte de piept.
- Expiră pe ridicare
Trebuie să expiri atunci când ridici umerii de pe sol.
- Execuția eficientă
Pentru a avea o execuție eficientă și a elimina tremuratul este bine să performezi niste exerciții de respirație înainte de a face un crunch. Inspiră în 3 secunde expiră în minim 8 secunde și mai mult până reușești să dai afară tot aerul din piept astfel încât abdomenul tău să fie încordat la maxim. Dupa ce faci 10-15 astfel de respirații, poți începe să faci crunch-uri.
Cu cât execuția este mai lentă cu atât rezultatele vor fi mai bune. Inspiri pe nas și expiri pe gura cu buzele ușor întredeschise. Inspirația trebuie să fie undeva la 3 secunde și expirația dublu timp undeva până la 6 secunde.
Cu 3 serii a cate 20-25 de repetări zilnic, cu o alimentație sănătoasă și echilibrată cu siguranță nu o să mai zici că acest exercițiu este degeaba.
Acest exercițiu nu arde grăsimea de pe abdomen. Să ne fie clar! Este un exercițiu extraordinar însă ca multe alte exerciții, acesta este confundat cu arderile de grăsimi localizate pe abdomen. Fals. Grăsimea se arde prin antrenamente cardio, de forță dar și în bucătărie. O alimentație sănătoasă și echilibrată iți va aduce silueta dorită.
Musculatura implicată: dreptul abdominal
Este posibil să experimentați dureri în zona gâtului. Nu este nici o problemă. Te oprești, iei o pauză și revii cu următoarea serie.
Ține minte:
- Nu apropia bărbia de piept
- Nu desprinde zona toracală de pe sol
- Expiră pe ridicare
- Execută mișcarea lent
- Respiră cum am recomandat