Infiltrații cu factori de creștere

Terapia ce folosește infiltrații cu factori de creștere reprezintă o procedură medicală eficientă pentru tratamentul afecțiunilor musculo-scheletale, precum: leziuni articulare, tendinoase, ligamentare și musculare.

Ce reprezintă?

Infiltrațiile cu factori de creștere reprezintă o procedură medicală modernă, ce implică injectarea în zonele afectate de cu factori regenerativi și compuși ce stimulează regenerarea și vindecarea țesutului afectat. Dovedindu-se a fi o procedură foarte eficientă în tratarea afecțiunilor reumatice, aceasta conține factori regenerativi, de creștere și antiinflamatori, care duc la o creștere exponențială a efectului de regenerare și încetinire a deteriorării articulațiilor.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pentru care se folosește?

Pacienții optează pentru infiltrații în genunchi, umăr, tendoane,  în afecțiuni articulare care au cauze inflamatoare sau traumatice, ameliorând considerabil simptomatologia și grăbind reîntoarcerea la viața cotidiană.

Cum se face?

Factorii de creștere se separă simplu, din cantități mici de sânge periferic, în timp scurt (10 minute sau mai puțin), în cabinetul medicului ortoped, cu ajutorul aparaturii specifice. 

Se recoltează în regim ambulator într-o eprubetă un volum de 9-12 ml sânge venos, se prepară în decurs de 5-7 minute la centrifugă, obținându-se aproximativ 4-5 ml de astfel de factori regenerativi și de creștere. Volumul rezultat este injectat la locul afecțiunii.

Durata unei ședințe este în medie 20 de minute, fiind nedureroasă și ulterior, pacientul poate să își reia activitățile. Singura recomandare este aceea de a urma un program de fizio- și kinetoterapie pentru îmbunătățirea tonusului muscular și a funcției articulare.

  • Când este recomandată această procedură?

    Afecțiuni articulare în stadiu incipient sau moderat, artroză, afecțiuni degenerative la nivelul tendoanelor, tendinite la nivelul umărului, tendinitele genunchiului, tendinoza, rupturile de tendon.

    Recuperare rapidă post-operatorie intervenții chirurgicale (sutură de menisc, ligamentoplastie, suturi/reinserții tendinoase (coafa mușchilor rotatori, Bankart, tendon achilean, tendon rotulian, cvadrigeminal etc).

    În cazul în care pacientul a suferit un traumatism sportiv sau un accident, reconstrucție ligamente încrucișate.

    În general primele rezultate se vor observa la 2-3 săptămâni după infiltrație și continuă până la 6 luni. În funcție de recomandarea medicului, pot fi necesare 2-3 infiltrații la nivelul fiecarei articulații. Este contraindicată persoanelor care au infecții, tumori sau metastaze osoase, afecțiuni ale sângelui, anemie severă, coagulopatii, persoanelor cu tratament anticoagulant care nu poate fi întrerupt și femeilor gravide.

  • Avantajele procedurii?

    Este o procedură minim invazivă, care este ușor de aplicat și nu implică durere.

    Timp scăzut de intervenție: aproximativ 30 de minute, procedura: injectare cu dezinfectare atentă a zonei afectate.

    Pacientul poate să își continue activitățile cotidiene după procedură, însă fără a depune un efort considerabil in primele 24-48h.

    Poate fi administrate și in cazul sportivilor de performanță, cu anumite restricții competiționale. 

    Pentru că este vorba despre un tratament autolog (se folosește sângele propriu), nu există posibilitatea de a avea reacții alergice și transmiterea de infecții este scăzută. Pentru primele 48 de ore, tumefacție şi disconfortul local sunt tipice în zona injectata. Riscurile sunt cele asociate injectării: apariția infecției locale, motiv pentru care se folosesc doar kituri sterile de unică utilizare.

Telefon0747 141 141

Emailoptimizebodycenter@gmail.com

Adresă: Strada Gheorghe Matac 33-35, etaj 5, 020341 București B, Romania