Antrenament functional

Acest tip de antrenament este alcatuit din exercitii de fitness care iti vor stimula muschii sa lucreze impreuna, pregatindu-i pentru sarcinile zilnice, simuland miscarile comune pe care le-ai face in mod normal acasa, la birou sau in momentul in care te apuci de sport.

Beneficiile antrenamentului functional

Miscarea conteaza Corpul nostru este creat pentru a se misca, nu pentru a sta cocosat in fata unul calculator intreaga zi. Cu cat te misti mai putin, cu atat corpul tau foloseste mai putin zahar din sange. Exercitiile functionale se concentreaza pe tipare de miscari mai mult decat pe izolarea muschilor individuali. Daca iti petreci intreaga zi pe un scaun la birou, ma gandesc ca nu e chiar ideal sa iti petreci intregul antrenament pe cate o banca sau un alt scaun.

Imbunatatirea posturii

Antrenamentul functional poate corecta postura incorecta si dezechilibrele musculare cauzate de tensiunile zilnice, locul de munca stresant si stilul de viata haotic.

Arderea grasimii

Antrenamentul functional poate lua forme de antrenamente grozave pentru arderea grasimilor, folosind exercitii pentru intregul corp care imbunatatesc forta, rezistenta si accelereaza metabolismul.

Tonifierea musculara/densitatea 

Exercitiile functionale dezvolta corpuri puternice si fit. Gimnastii folosesc permanent tipare de antrenament si isi ridica greutatea propriului corp, fara a se gandi macar sa execute flexii pentru biceps sau sa petreaca nenumarate ore saptamanal pe banda de alergare.

Stabilitatea 

Fiecare sesiune de antrenament include principii pentru flexibilitate, mobilitate, stabilitate a zonei de core, echilibru si forta pentru a-ti mentine permanent corpul intr-o stare de provocare a tuturor zonelor unui corp puternic, sanatos si vibrant.

Eficient pentru sportiv

Antrenamentul functional furnizează exercitii esențiale pentru condiționarea si pregatirea pentru anumite sporturi. Imbunatateste relata dintre sistemul nervos si musculoscheletal, furnizand tipare de miscare rapide, reactive si puternice – indiferent ca sportul ales este golful, rugby-ul sau MMA.

Dezvoltarea zonei de core (abdomen, zona lombara, fesieri).

Un antrenament functional implica activarea muschilor zonei de core, educand-o sa stabilizeze coloana impotriva unei forte exterioare printr-o multime de tipare de miscare diferite si pozitii corporale.

De ce este important sa antrenezi abdomenul (si intreaga zona de core)

•    lucrezi mai multe grupe musculare simultan

•    reduci durerile de spate

•    imbunatatesti postura

•    imbunatatesti performanta fizica

•    creste nivelul energiei generale

•    iti aduci corpul la un alt nivel de sanatate