Dieta paleolitică sau „Paleo” urmărește să abordeze bolile secolului 21 prin revizuirea modului în care oamenii au mâncat în timpul erei paleolitice, cu peste 2 milioane de ani în urmă. Susținătorii Paleo afirmă că, deoarece genetica și anatomia noastră s-au schimbat foarte puțin de la epoca de piatră, ar trebui să mâncăm alimente disponibile din acea perioadă pentru a promova o sănătate bună. Obezitatea, bolile de inimă și diabetul: acestea sunt doar câteva dintre condițiile de sănătate pe care susținătorii dietei paleolitice învinuiesc stilul nostru de viață sedentar și modul nostru modern de a mânca, care este plin de zahăr, grăsimi și alimente procesate. Beneficiile dietei paleo: Promovează glicemia sănătoasă; Scade presiunea sanguină; Ajută la gestionarea greutății; Echilibrează nivelul colesterolui din sânge; Promovează senzația de sațietate; Scăderea mortalității de toate cauzele; Reduce riscul apariției bolilor de inimă; Crește energia. Ce vei mânânca: Carne; Pește; Ouă; Legume (conopidă, broccoli, varza de Bruxelles, cartofi dulci, dovleac, varză, spanac); Fructe (mere, fructe de pădure, pepene, struguri, banane, citrice, piersici, prune); Nuci, semințe, ierburi, condimente, grăsimi și uleiuri sănătoase. Evită: Alimentele procesate; Zahărul procesat; Sucurile; Cerealele procesate; Îndulcitorii artificiali; Margarina și grăsimile hidrogenate. De asemenea, beneficiați de mai multă vitamina A, C și E din alimentele dietei paleo. Acești nutrienți întărind astfel sistemul imunitar ajutând la prevenirea diferitelor boli. Dieta paleo promovează echilibrul greutății corporale, alături de exercițiile fizice zilnice.