Exercitiile explozive. Bune sau nu?

Exercițiile explozive. Bune sau nu?

Nu vreau să par ca un tocilar însă în acest articol vor fi câteva elemente de

specialitate. Cu siguranță le veți înțelege perfect.

Aș vrea să încep direct cu Puterea, deoarece ea stă la baza acestui articol.

Haideți să definim Puterea.

Puterea (P) = Forță (F) x Viteza (V)

Pentru începători este important să îmbunătățim puterea însă sub forma lentă, cel puțin o perioadă de timp. Cineva care adoptă o astfel de abordare pe o perioadă lungă de timp, de obicei are dezvoltată o masă musculară de genul bodybuilder.

Azi vreau să vorbim despre fitness și activitate fizică și anume introducerea vitezei. De aici rezultă puterea explozivă din cauza exercitării forței în regim de viteză.

Chiar dacă nu ești sportiv de performanță, a te antrena astfel va aduce un bun echilibru calităților tale fizice. Nu doar că mușchii tăi vor fi mai puternici, vor fi și mai pregătiți de a coordona viteza și precizia în mișcare. Da! Vei fi mai încrezator în forțele tale chiar și când vei face mișcări mai rapide decât de obicei.

Important: este foarte important la început să facem mișcări lente și fară încărcătură externă (gantere, haltere, elastice etc). Aceste mișcări lente te vor ajuta să deprinzi execuția corectă. Introduceți număr mare de repetări. În momentul când deprindeți mișcarea corectă și organismul poate face față cu ușurință, introdu viteză însă respectând strategia că și la prima etapa (fară încărcătură externa). Când stăpânești execuția în regim de viteza, este cazul să aduci sarcina externa. În timp vei reuși să faci mișcări în regim de viteza cu încărcături externe considerabile vei deveni mai puternic, mai rapid și mai încrezător.

Iată un exemplu de exercițiu cu încărcare externă în regim de explozie și viteză.

 

Back to blog