Flotări pentru pectorali puternici

Flotarea de cele mai multe ori este considerată inutilă. De ce? Deoarece poate fi ușor înlocuită cu un aparat sau cu gantere însă aș vrea să spun adevărul: flotarea nu poate fi înlocuită. Este poate unul dintre cele mai complexe exerciții. De ce spun asta? Pai să vedem…

De câte ori faci un antrenament fie pentru pectorali sau pentru total body flotarea este o opțiune eficientă. Execuția implică ca musculatură principală pectoralii însă avem implicate și tricepșii, abdominalii, fesierii, lombarii, pelvisul, spatele, umerii și aș putea continua cu musculatura adâncă.

Dacă ne gândim la clasicul deținut care arată bine deși stă închis într-o cameră cu 4 pereți unde face flotări, tracțiuni la o bară improvizată, abdomen și alte exerciții cu propria greutate, cred că este cel mai bun exemplu despre cât de utile sunt exercițiile cu propria greutate, în special flotările.

Așadar cum executăm corect flotarea? Există mai multe timpuri de flotări: flotări pentru pectorali ca cel de azi, flotări la triceps și variațiuni, flotări dinamice, flotări pliometrice și așa mai departe.

Azi iți prezint flotarea pentru pectorali

Din poziția culcat facial (cu fața către podea), palmele poziționate pe sol în dreptul pieptului (imaginează-ti bara de împins și unde stau brațele și astfel vei elimina întrebarea unde poziționez palmele), brațele distanțate ușor mai larg decât distanța dintre umeri. Înspiri și cobori ușor, expiri și revii la poziția inițială cu cotul întins la maxim.

Până unde cobor în flotare? O întrebare des întâlnită. Dacă nu ai probleme în a executa 20-30 de flotări fară pauză atunci poți coborî până atingi solul cu pieptul. Dacă te chinui să faci 10 atunci coboară jumătate din distanță.

Câte serii de flotări pot face la un antrenament? Poți face flotări la încălzire, flotări la final, flotări în circuit sau flotări în superseturi. Am momente când fac între 400 și 600 de flotări pe antrenament. Sunt foarte bune pentru a menține activată musculatura corpului.

În imagine se vede o flotare executata până jos.

 

Back to blog