Paralizie cerebrala

Paralizia cerebrală infantilă reprezintă o afecțiune a sistemului nervos central și al aparatului locomotor și este caracterizată prin dereglări în dezvoltarea mișcărilor și poziției corpului ce duc spre limitarea drastică a activității copilului, de asemenea acestea sunt însotite de dereglări ale funcțiilor senzitive, congnitive, comunicative și de percepție.

Chiar dacă aceasta poate fi prezentă încă de la naștere, poate deveni evidentă abia în perioada 1-3 ani de viață, acest aspect fiind datorat modului de creștere și dezvoltare a fiecarui copil în parte. 

Tratamentul în cazul paraliziei cerebrale infantile constă în terapia fizică, aceasta fiind o parte vitală a tratamentului, vizând în mod special îmbunatățirea calității vieții prin prevenirea complicațiilor. 

 

Stimularea dezvoltarii neuro-motorii la copiii cu paralizie cerebrala  infantila (Bobath) - Revista Galenus

De asemenea, în cazul paraliziilor cerebrale vom lucra asupra diminuării spasticității și rigidității caracteristice vizând relaxarea musculară, hipotoniei musculare, poziționării corecte a copilului, exerciții și tehnici de întindere și decontracturare a musculaturii, precum și exerciții de echilibru și atenție.

Back to blog