Skater lunge plyometric

Fetelor în acest articol vreau să vă prezint un exercițiu ce va accelera metabolismul, va ajuta la definirea musculaturii trenului inferior, va antrena explozia și va întări articulațiile dacă respectați progresia.

Ce este Skater Lunge Pliometric?

Este un exercițiu ce imită patinajul în viteză însă ca orice exercițiu are etapele lui de învățare. Trebuie respectate aceste etape pentru a dobândi o tehnică de execuție corectă. Cum facem?

Pasul 1:

Din poziția inițială stând pe 2 picioare. Poți folosi madball de greutate potrivită pentru a da un plus de dificultate. La început vă recomand fară madball.

Pasul 2

Execută o fandare către înapoi însă poziționează piciorul oblic că în imaginea 2, trunchiul aplecandu-se către înainte și executând o mișcare de rotație pe aceeași parte cu piciorul din spate.

Pasul 3

Fandează și împinge puternic în piciorul din față executând o săritură explozivă.

Pasul 4

Aterizează pe celălalt picior și treci direct în fandare. Trunchiul se apleacă către înainte făcând o mișcare de rotație pe aceeași parte cu piciorul din spate.

Este un exercițiu foarte bun pentru fesieri, cvadricepsi și musculatura trunchiului.

Este un exercițiu ce necesită coordonare, necesită atenție sporită și are un grad de dificultate mediu către avansat. Rezultatele sunt pe măsură! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Back to blog