Maria Banu

Maria Banu - Osteopat si Fiziokterapeut, pe scurt, se ocupa minutios cu cresterea starii de bine si scaderea pragului dureros al pacientilor care pasesc in cabinetului Mariei. 

Aria de experienta cuprinde pacienti cu varste incepand de la cateva saptamani de viata, astfel putand observa dezvoltarea psiho motorie cat mai indeaproape prin tehnicile din kinetoterapia si osteopatia pediatrica. 

In cazul tratamentului pediatric abordează o selectie numeroasa de afectiuni, printre care, torticolisul congenital sau dobandit, varus equin, dificulatate la inghitire in hranirea la san.

De asemenea experienta pediatrica implica si terapia cu copilasi afectati de Sindromul Down sau tulburari din spectrul autism.

Continuand descrierea tehnicilor pe care le folosește, urcam pragul varstei si ajungem sa vorbim despre afectiunile structurale la copii, adolescenti si adulti.

Maria ne spune: “Dezvoltarea fizica normala a copiilor ar trebui sa reprezinte o preocupare importanta a parintilor, astfel trebuie sa acordam o atentie sporita la pozitia si obiceiurile copilului in viata de zi cu zi, ce fel de pozitie adopta la birou, in ce pozitie isi poarta ghiozdanul, pozitiile in care citeste sau mananca, samd. Toate acestea pot reprezenta factori declansatori pentru deficiente de postura si mai tarziu, pentru disfunctii importante la nivel musculo scheletal, precum afectiunile de la nivelul coloanei, de altfel cele mai intalnite in randul copiilor in proces de crestere, si anume, cifoza, scolioza sau hiperlordoza. 

O alta parte a terapiei pe care o sustin este lucrul cu viitoarele mamici si afectiunile cu care se confrunta acestea in timpul celor 9 luni de sarcina, dar si dupa nastere. Fie ca vorbim despre dureri de spate, insomnii, dureri de cap, sau somn slab calitativ, osetopatia in cazul de fata, se adreseaza tuturor acestor afectiuni prin metoda cranio
sacrala, o metoda minim invaziva la nivel de tehnicitate, insa foarte eficienta la nivelul sistemului nervos. 

De asemenea lucrez si cu persoane care au suferit interventii chirurgicale sau alte traumatisme, ori accidente vasculare cerebrale.

Educatie: 

Pregatirea ce ma recomanda pentru tot ceea ce am mentionat anterior, o reprezinta urmatoarele: 

Facultatea de Kinetoterapie si Motricitate Speciala. 

Cursuri in cadrul Institutului Roman de Osteopatie: 

Tratamentul osteopatic structural

Tratamentul osteopatic fascial

Tratamentul osteopatic visceral Tratamentul osteopatic cranio sacral 

T.O.G (tratament osteopatic general) 

Drenaj limfatic in scop curativ,  profilactic, ori succesiv unei interventii
chirurgicale. 

Terapia prin masaj somatic cu lame IASTM si ventuze